Det dukker ofte flere spørsmål opp knyttet til oppussing av borettslag og sameier: Hva er borettslagets ansvar? Hva er andelseiers ansvar? Skal man kontakte borettslaget før man setter i gang oppussingsprosjekter i leiligheten sin? 

I et borettslag eller sameie er det vanlig at styret har vedlikeholdsansvaret for blant annet felles rør og ledninger, bjelkelag og bærende konstruksjoner, fellesarealer, utvendig bygning og det elektriske anlegget. Andelseier har vanligvis vedlikeholdsansvar for innvendige flater i boligen, som inventar, ledninger, rør, dører og vinduer. Skal du pusse opp i din egen bolig, er det i de fleste tilfeller ikke nødvendig å kontakte borettslaget. Dette gjelder selvsagt kun hvis oppussingen ikke berører bærende konstruksjoner, fasaden eller felles installasjoner. 

Oppussing av bad i borettslag og sameie

For å sikre høy standard på alle baderom i en blokk, er det mange borettslag som bestemmer seg for å pusse opp alle baderom samtidig. Dette er ofte i forbindelse med rørrehabilitering der alle bad må rives og gjenoppbygges for å sikre at det blir forsvarlig etter våtromsnormen. En slik totalrenovering vil ikke bare redusere risikoen for lekkasjer og vannskader, men også øke verdien på hele eiendommen.   

Våre oppussingstjenester for borettslag og sameie 

Vi i RECO tilbyr en rekke oppussingstjenester for både borettslag og sameier, blant annet: 

  • Utskiftning av dører og vinduer
  • Etterisolering
  • Oppussing av kjøkken og bad
  • Reparasjoner av balkonger, tak og terrasser 
  • Oppussing av trappeoppganger og loft 

RECO står klare til å hjelpe deg dersom du trenger å utføre oppussings- eller vedlikeholdsarbeid i ditt borettslag eller sameie. Som en totalleverandør av håndverkstjenester, har vi et stort nettverk av dyktige samarbeidspartnere, slik at du kan være trygg på at jobben blir utført med høy grad av sikkerhet, profesjonalitet og presisjon.

Ta kontakt med oss for en gratis befaring!