Ønsker du et hus med takterrasse? Takterrassen er en god måte å utnytte uteområdet på. Den er ikke bare plassbesparende, men gir et dedikert, avskjermet område for sosialisering og avslapning!

Takterrasse

I denne veiledningen gir vi deg råd om hva du må tenke over før du bygger takterrasse.

Velg takterrassens funksjon før du leter opp inspirasjon

Det finnes et hav av måter å utforme takterrassen. Som et tømrerfirma er vi mer opptatt av funksjon enn form, naturligvis. Likevel er vi godt kjent med at form følger funksjon. Så, still deg selv spørsmålene: Hvilken funksjon skal terrassen din ha? Hva ønsker du å dedikere dette uteområdet til? Hvilke aktiviteter og eventuelle ikke-aktiviteter skal foregå her?

Har du grønne fingre, og vil skape en grønn oase med ditt eget lille drivhus? Da vil du kanskje la plantene oppta størsteparten av plassen, og plassere et utekjøkken i et lite hjørne. Eller vil du og familien skape en intim sone for bursdager og staselige middager? Kanskje vil dere videreføre denne gesten til deres sosiale krets, og fylle terrassen med folk? Da ønsker dere sannsynligvis gode sittemuligheter med blant annet innebygde benker. Få lett skjerming fra sol og innsyn med en pergola. Denne åpne trekonstruksjonen med stolper og overbygde bjelker, vil dessuten ramme inn uteområdet.

Les også: Slik bygger du pergola til utekjøkkenet ditt

Lage takterrasse fra eksisterende tak eller med tilbygg?

Når du vet hva terrassen skal brukes til, vet du også bedre hvilken innredning som passer. Ut fra dette forarbeidet, kan vi tilpasse utbyggingen for deg. I planleggingsfasen kommer vi frem til den ideelle størrelsen på terrassen, og om et eventuelt tilbygg støtter opp om funksjonaliteten du vil gå for.

Har du for eksempel en garasje, kan du vurdere å bygge takterrassen oppå den. Vil du utnytte en større plass enn arealet dette dekker, kan vi bygge et større uteareal. Ønsker du et fullverdig uteområde med soner som oppfyller mange ulike funksjoner for hele familien, kan det hende du ønsker noe større. Vi kan bygge en storstilt takterrasse over hele boligen, slik at du kan bruke terrassen på mange forskjellige måter helt fra morgen til kveld!

Takterrassen er alltid søknadspliktig!

Det er lett å forveksle takterrasse med en vanlig terrasse. Selv om den strengt tatt ikke bygger ut huset (altfor mye) i høyden, regnes takterrassen som et påbygg. Takterrassen er derfor søknadspliktig. Skal du kunne bygge en takterrasse, må du søke om tillatelse fra kommunen med en byggesøknad. Gå derfor bort fra regler som gjelder terrasse.

RECO Bygg og Skadeteknikk har solid erfaring innen tømrerfaget, og kan hjelpe deg med ditt neste renoveringsprosjekt. Vi har dyktige fagfolk som skreddersyr løsninger for deg. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!