Verditakst

Din eiendoms markedsverdi

Verditakst er en verdivurdering av en eiendoms antatte markedsverdi i et fritt marked. Det utarbeides hovedsakelig i forbindelse med finansiering, salg og skifte av bolig. Ved å fastsette eiendommens objektive salgsverdi, kan man dermed angi den forventede salgsverdien.

Takstmannens oppgave er å samle statistiske data, som inkluderer blant annet boligens standard, alder og beliggenhet, samt salgspris for tilsvarende eiendommer i nærområdet. Den baserer seg også på faktorer som nærhet til offentlig kommunikasjon, skole, butikker og friluftsområder. En enkel teknisk gjennomgang av eiendommen er også normal praksis. 

Beskrivelse av teknisk verdi

Etter at statistisk data er samlet inn, vurderer man markedsverdi i henhold til internasjonalt anerkjente verdivurderings-standarder (IVSC, RICS). Takstmannen leverer en rapport som inneholder en teknisk beskrivelse av boligen, sammen med arealene som er beregnet på grunnlag av oppmålingen. Rapporten vil også inneholde en enkel beskrivelse av boligens vedlikehold.

Det er viktig å skille mellom verditakst og verdivurdering. I verditaksten settes det en teknisk verdi på eiendommen og tomten. Verdivurdering er derimot eiendomsmeglers beregning av hvor mye du kan forvente å få for boligen i markedet, og altså ikke en objektiv vurdering ut ifra de internasjonale standardene.

Verditakst til alle typer boliger

Takstverdien defineres som det estimerte beløp en eiendom kan omsettes for på verdisettelsestidspunktet, mellom en villig kjøper og en villig selger. Transaksjonen gjøres etter tilstrekkelig markedsføring der begge partene handlet velinformert, forsvarlig og uten tvang. 

RECO Bygg og Skadeteknikk utarbeider verditakst til alle typer eiendommer, fra boliger, leiligheter og fritidsboliger til tomter og utbyggingsområder.

Kontakt oss for befaring

Vi tilbyr verditakst av alle typer boliger. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat!

Contact Us

Følg oss på Instagram: @reco_norge

I dag er den internasjonale vennskapsdagen. Ingenting gjør en arbeidsplass bedre enn gode kollegaer. Kanskje med unntak av når dette utvikler seg til et langvarig vennskap!
Både på de varmeste og kaldeste sommerdagene kan en pergola hjelpe deg med å få mest mulig ut av uteområdet ditt!
Fellesferien er like rundt hjørnet, og mange får endelig tid til å jobbe med sine snekkerprosjekter. Vi i RECO holder hjulene i gang gjennom sommeren. Vi ønsker både hobbysnekkere og proffe lykke til med sommerprosjektene! ☀️🛠️
En liten hilsen fra oss som har utekontor i dag! ☀️

#reconorge
I dag starter sommerferien for de fleste skolebarn. Det er også skolebrødets dag! ☀️

Vi ønsker barna en god sommer, og håper at de gjør som oss og feirer sommeren med en stor skolebolle!
Vi i RECO jobber som vanlig gjennom sommeren og håper på knallvær!
Nok en fornøyd RECO-kunde 👍

Vi fikk gode tilbakemeldinger på det nye panelet lagt på disse rekkehusene. Vi er selv strålende fornøyde med jobben!  #reco
Torsdag forrige uke hadde vi en førstehjelpssak på Voss. Bolig, garasje og bil ble totalskadet i brann. RECO stilte opp og hjalp med sikring av bolig og nærliggende område, slik at videre arbeid etter skaden blir trygt for alle involverte.