Byggelånsoppfølging

Byggelånsoppfølging til små og store prosjekter

I forbindelse med at det gis byggelån for oppføring av nybygg og større ombygginger, forlanger långiver normalt en byggelånsoppfølging. Hensikten er først og fremst å unngå økonomisk tap for långiver dersom entreprenøren skulle bli insolvent.

Hva er byggelån?

Byggelån er en midlertidig låneordning som dekker løpende kostnader under en byggeprosess, både for nybygg og ombygging av eksisterende bygg. Lånet utbetales etter hvert som byggearbeidet utvikler seg. Banken vil som regel forsikre seg om at pengene er tilført bygget og at fremdriften på byggearbeidet er i rute i henhold til den avtalte betalingsplanen. I den sammenheng kan långiver kreve dokumentasjon og detaljerte rapporter fra entreprenøren.

Nøytral vurdering av tingenes tilstand

Takstmannens oppgave er å besiktige byggeplassen og kontrollere blant annet rammevilkårene i byggetillatelsen, planene for fremdrift og nedbetaling, prosjektøkonomi, kontrakter og garantier. Takstmannen skal gi en nøytral vurdering av tingenes tilstand. Den utførte kontrollen skal sørge for at man unngår at byggelånskontoen overbelastes, og verifisere at det er samsvar mellom beløpene entreprenøren krever, og verdiene som til enhver tid er tilført byggeplassen. 

RECO Bygg og Skadeteknikk tilbyr byggelånsoppfølging for store og små prosjekter. Med vår ekspertise sørger vi for at utbetalinger av byggelånet anvises i takt med tilførte verdier på eiendommen. Vi kan også bistå med rådgivning under hele byggeprosjektet, inklusive oppfølging av fremdrift, ferdigbefaring og overtakelsesbefaring.

Kontakt oss for befaring

Vi tilbyr byggelånsoppfølging til alle type byggeprosjekter. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat!

Contact Us

Følg oss på Instagram: @reco_norge

Det er fokus på sikkerhet i avdeling Sogndal: her øver de på fallsikring!
Vi har vel alle opplevd uønskede mengder støy i hjemmet. Det er heldigvis grep du kan ta for å redusere lydnivået, uten at noen trenger å liste seg på tærne. Lydisolerende plater er en av de enkleste måtene å forbedre lydmiljøet på. Les hele saken på reco.no
Denne uken har ungdomsskoleelev Isak fått prøve seg som tømrer i RECO i Trondheim. Vi håper PRYO-uka har vært lærerik og at yrket falt i smak.
Det er ikke bare avdelingen vår i Bergen som kan skryte av nye ID. Buzz-biler! Avdelingen vår i Bodø har også oppgradert sine arbeidsbiler denne våren.