Står de ekstra kvadratmeterne mellom deg og drømmehuset? I stedet for å flytte ut, kan en utbygging være løsningen. I denne veiledningen finner du alt du må vite når du skal bygge ut huset.

bygge ut huset

Sjekk om du i det hele tatt kan bygge ut huset

Kanskje har dere blitt et familiemedlem til, og ønsker et ekstra soverom? Eller kanskje dere vil bygge på huset med en toppetasje på 50 kvadratmeter? Omfanget av utbyggingen vil avgjøre mulighetene. 

Før du kan begynne å bygge ut huset, må du vite at det er egnet for utbygging. Et byggeprosjekt kan stille krav til komplekse arbeider, slik som graving, riving og trefelling. Vi i RECO foretar en befaring for å se på jobben som må bli gjort.

Les også: Bygge tilbygg? Slik går du frem

Kan du reglene for å bygge ut hus?

Lovverket for utbygging av hus er stort, og ikke alltid like lett å holde styr på. Som utbyggere og håndverkere kjenner vi godt til dette, slik at du skal slippe å måtte sette deg inn i alt. Vi holder oss oppdatert på kravene og standardene som alltid er i endring. Den byggtekniske forskriften som gjelder nå, er TEK17. De tekniske kravene som stilles der må alle forholde seg til ved utbygging. 

Husk at når du skal legge inn strøm i et tilbygg, må du bruke en godkjent elektriker som er oppført i Elvirksomhetsregisteret. Renovering og oppussing er et spennende prosjekt, men det er ikke alt du kan eller bør gjøre på egen hånd – spesielt ikke når det gjelder elektrisk arbeid. Vi i RECO har kvalifiserte fagfolk som er klare for ethvert byggeprosjekt! 

Les også: Utvid boligen med tilbygg til inngangspartiet

Sjekk om utbyggingen din krever en søknad

Skal du kun bygge ut huset inntil 15 kvadratmeter? Da trenger du ikke å søke. For utbygging som overgår denne størrelsen, må du søke om tillatelse fra din kommune. En fagperson vil kunne vurdere om du trenger å søke om tillatelse, og vil kunne lede hele søknadsprosessen.

Skal du bygge et påbygg i motsetning til et tilbygg, må du alltid søke om tillatelse på forhånd. Et påbygg kan være en ekstra etasje eller et takløft. Krever utbyggingen at du river boligen? Da må du ta kontakt med et entreprenørfirma i god tid. Avhengig av størrelsen på rivejobben, vil behandlingstiden på rivesøknader variere med alt fra 30 dager til 1 år!

Vi i RECO tilbyr gratis befaring

RECO er en landsdekkende totalleverandør av ulike typer byggeprosjekter. Vi har erfarne fagfolk som skreddersyr løsningen for deg og din bolig. Ta kontakt i dag for gratis befaring!