Å sikre at hjemmet ditt er ordentlig isolert er en av de enkleste måtene å redusere energiforbruket på, og kan til gjengjeld resultere i lavere strømregninger. 

etterisolering

Unngå å fyre for kråka med disse gode isolasjonstiltakene. 

Etterisoler yttervegger 

I spesielt eldre boliger, som ofte har begrenset isolasjon, er ytterveggene stor skyld i mye av varmetapet. Det er med andre ord mye å hente på å etterisolere ytterveggene dersom du bor i et gammelt hus. Utvendig isolering er anbefalt, og vil gi deg bedre kontroll over innetemperaturen, slik at du kan gå en varmere vinter i møte. Fremgangsmåten avhenger av materialer og byggestil, men den mest tradisjonelle måten å gjøre dette på, er å lekte ut veggene og legge isolasjon mellom lektene. 

Etterisoler vinduer 

Trekker det mye fra vinduene i boligen din? Det kan tyde på ufullstendig isolasjon mellom karm og vegg, og da er det hensiktsmessig å etterisolere for å redusere varmetapet i hjemmet ditt og unngå unødvendige oppvarmingskostnader. Ta gjerne en trekktest med en lighter ved å føre flammen langs døren eller vinduet. Der flammen blafrer, er det utett. Er vinduene derimot svært gamle vil det lønne seg å investere i nye, da vinduer som er over 20 år gamle slipper ut mer varme enn nye vinduer. 

Etterisoler gulvet mot kjelleren

Et etterisolert etasjeskille mot en kald kjeller eller krypkjeller kan gjøre stor forskjell på strømutgiftene. Har du et trekkfullt gulv mot kjelleren, bør du kontakte en byggmester eller tømrer for å utføre etterisolering av gulvet fra undersiden. Da vil mindre varme slippe ut gjennom konstruksjonen, men dette vil samtidig resultere i en kjøligere kjeller. Lavere temperatur gir høyere luftfuktighet, som kan medføre en økt risiko for vekst av muggsopp. Sørg derfor for at det er tilstrekkelig ventilasjon i kjelleren før jobben settes i gang. 

Les også: Unngå fukt: Sikre et godt innemiljø i kjelleren

Etterisoler vegger og tak på loftet 

Fordi varme stiger oppover, vil mangelfull loftsiolering ha stor innvirkning på energitapet i boligen din. Den mest effektive måten å redusere varmetapet på, er å øke isolasjonstykkelsen på loftet. Hvis isolasjonen på loftet ditt allerede ligger tett, kan du legge nye isolasjonsplater direkte over de gamle. Er isolasjonen skadet, bør du først fjerne den og erstatte alt det gamle. Husk å tette svært godt da tykkere isolasjon tørker saktere dersom den blir fuktig, som igjen øker sjansen for fuktskader. 

Unngå feil isolering 

Etterisolering endrer ikke bare temperaturforholdene, men også fuktigheten i konstruksjonen. Feil utført etterisolering kan i verste fall føre til alvorlige fuktskader. Med mindre du har mye kunnskap og erfaring selv, bør du få hjelp av en fagperson. 

Som et landsdekkende tømrerfirma med kunnskap fra skadebransjen, kan RECO stille med dyktige og kvalitetsbevisste tømrere som har lang erfaring med isolering. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende og gratis befaring av din bolig.