For å hjelpe deg med å holde oversikten, tar vi deg gjennom prosessen, steg for steg! Som totalleverandør av baderom er vi involvert i alle aspektene av oppussingen, fra planlegging til utføring.

Før uke 1: Planlegging

Du har en tanke eller et konkret ønske om nytt bad. Det er da du tar kontakt med oss og ber om en befaring. Når vi kommer på befaring går vi gjennom alle dine ønsker og starter planleggingen av ditt nye drømmebad. Er det gjennomførbart? Hva vil det koste? Hvor lang tid vil det ta? Slike spørsmål kan vi gi svar på i planleggingsfasen.

Etter befaring visualiserer vi drømmebadet ditt i 3D-tegninger. På denne måten kan du enkelt få se hvordan badet vil bli. Vi sender over tilbud etter nærmere avtale. Du gjør eventuelt siste justeringer på valg av fliser og interiør, og vi oppdaterer tilbudet.

Vi sørger selvsagt for utsending av nabovarsel om det er aktuelt.

 

Les mer: Hvor mye koster det å pusse opp badet?

Uke 1: Riving

Nå starter moroa! Ditt nye bad skal realiseres. Våre kompetente medarbeidere starter med å rive det gamle badet. For å unngå tilsmussing av tilstøtende rom, sørger vi for støvdører og undertrykk. Vi benytter riktig verktøy til jobben, som gir god effektivitet, i tillegg til gode HMS-rutiner på arbeidsplassen.

Vi har kompetanse på fukt og råte, og vi gir deg en god og trygg vurdering under/etter rivingen. For å håndtere avfall til godkjent mottak har vi enten container eller en annen god løsning som passer deg.

Vi styrer rørlegger som sørger for blant annet stenging av vann og demontering av eksisterende sanitær- og røranlegg. Vi styrer også elektriker som sørger for sikring og demontering av el-anlegget.

Rive bad

Uke 2: Oppbygging

I uke to starter vi oppbyggingen av badet. Det innebærer å etablere reisverk, spikerslag, gulv og himling. Rørlegger etablerer også alt av skjult sanitæranlegg. Det samme gjelder for elektriker som skjuler nødvendig el-anlegg. Videre lukker vi overflatene på badet, før maler kommer inn og sparkler og maler himlingen.

Vi benytter oss samtidig av et eget kommunikasjonssystem, som gjør det enkelt for deg å være delaktig, få innsyn i arbeidet og kommunisere med prosjektleder og utførende.

Uke 2 til 3: Muring

Etter oppbyggingen starter støpearbeidet. Da styrer vi murer som støper nødvendig fundament. Videre sørger vi for montering av membran og trykktest av gulvmembran (sluk). Det tar ett døgn.

Etter støpearbeidet kan vi starte med flislegging og fuging. Nå begynner badet å ta form!

 

Les mer: Derfor burde du velge RECO til å pusse opp badet

Uke 3 til 4: Tekniske anlegg

Med badet nesten oppe, gjennomfører rørlegger og elektriker siste sluttmontering av diverse sanitæranlegg og el-anlegg.

Det er viktig for oss å påpeke at vi tar forskrifter og krav på alvor. Du skal være trygg på at badet ditt lever opp til den nødvendige standarden som kreves i Norge. Vi utfører derfor aldri arbeid som er i strid med gjeldende regelverk.

Tekniske anlegg bad

 

Uke 4: Ferdigstilling

Nå er badet nesten ferdig! Resterende interiør vil bli montert, samt listverk. Gjenstående sparkling og maling vil bli ferdigstilt.

Når badet er klart for befaring, vasker vi oss ut og ønsker deg velkommen til ditt nye bad. 

Pusse opp bad

RECO har lang erfaring innen rehabilitering og oppgradering av bad og våtrom. Vi hjelper deg med det du har behov for — akkurat når du trenger oss. Ta kontakt her.