Badet er et viktig rom som brukes svært hyppig i de fleste hjem. Fra et avslappende bad i badekaret etter en lang arbeidsdag, til å sikre en koselig atmosfære for dine gjester – det er ikke rart at vi nordmenn elsker å pusse opp baderommet. Ikke overraskende så viser tall fra Prognosesenteret at nesten en fjerdedel (24%) av norske husstander pusset opp badet i løpet av 2019. 

Hva koster det egentlig å pusse opp badet, og hvorfor er det lurt å fornye dette rommet?

 

En god investering 

Bortsett fra et lekkert og splitter nytt bad med et oppgradert utseende, er det mange andre gode grunner til at oppussing av badet er en smart investering. Er badet ditt umoderne eller gammelt og i dårlig stand? Da vil du sannsynligvis møte på mange skeptiske boligkjøpere den dagen du skal selge boligen, fordi de fleste vet at oppussing av bad er et stort prosjekt som ikke kan utføres på egen hånd. Et nyoppusset bad derimot, vil ha stor påvirkning på hvor attraktiv boligen din er. I tillegg vil et totalrenovert bad være i tråd med dagens tekniske krav og gi deg flunkende nye garantier.

Nyoppusset bad

Estimert pris på oppussing av bad 

Heldigvis finnes det mange ulike løsninger for ulike priskategorier ved oppussing av baderommet. Generelt sett ligger prisen på oppussing av bad på 200-350 000 kroner, men den totale prisen varierer ut ifra ulike forhold og valgmuligheter. De typiske faktorene som påvirker prisen er:

  • Badets størrelse (er badet stort eller lite?) 
  • Standarden på materialer og inventar (skal du legge fliser eller våtromspanel? Hvilke løsninger ønsker du på servant og dusj?) 
  • Endring av planløsning (ønsker du å flytte toalettet eller vasken?) 
  • Hvilken etasje badet ligger i (ligger det i femte etasje eller i første etasje med kort tilgang til rør i kjelleren?)

Bruk dyktige fagfolk 

Når du skal pusse opp badet, er det svært viktig å sørge for at jobben blir gjort riktig av dyktige fagfolk. I motsetning til andre rom i hjemmet, er baderommet et komplisert rom der rør, elektrisitet og fuktutsatte konstruksjoner ikke bør tukles med av andre enn personer med fagkompetanse på områdene. Ved bruk av fagpersoner kan du være trygg på at alt av papirer er i orden, både dokumentasjon knyttet til garanti på oppussingen, og verdipapirer som kan fremlegges ved takst på boligen. Har du ikke kontroll på hva som har blitt gjort eller hvilke materialer som har blitt brukt i oppussingen, risikerer du en lavere boligtakst fra takstmann. Baderomsoppussing gjort av ufaglærte kan i tillegg koste deg dyrt dersom arbeidet skulle vise seg å ha mangler eller være utført feil. 

Med andre ord: Å overlate oppussingen til seriøse aktører med riktig kompetanse, vil gi deg all den roen og tryggheten du trenger for at oppussingen av badet skal bli en god prosess!

Er du klar for å sette i gang oppussingen av badet?

Mulighetene er mange når et splitter nytt bad skal bygges, men det viktigste du gjør i planleggingsprosessen er å kartlegge ønsker, behov og hva som passer din smak. Vi i RECO har lang erfaring med oppussing av bad fra grunnen, og legger sterk vekt på kvalitet og effektivitet. Med 220 dedikerte og kompetente medarbeidere, jobber vi hver dag for å ivareta kundens ønsker og krav. I tillegg kan du være trygg på at vi alltid kommer når vi lover. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale om ditt nye drømmebad!