montere kjøkken

Å pusse opp kjøkkenet er en spennende prosess, og skal i utgangspunktet være en positiv opplevelse, men noen ganger kan du støte på noen uventede utfordringer. En vanlig årsak til utfordringene som kan oppstå er at mange ønsker å spare penger der det er mulig – som å gjøre jobben selv. Dersom du er en av dem, bør du lese videre. Vi har samlet de vanligste tabbene folk gjør når de skal pusse opp kjøkkenet selv.

 

Gammelt, elektrisk anlegg 

Nyere hvitevarer og kjøkkenutstyr krever gjerne større strømkapasitet enn gammelt utstyr, og da er det viktig å sjekke at ditt elektriske anlegg er klargjort for det nye kjøkkenet. Har det ikke nok watt til det nye utstyret, vil matlagingen dessverre bli avbrutt av sikringer som slår ut på grunn av overbelastning. Nye kurser kan plasseres i sikringsskapet, men er skapet allerede fullt så må du skaffe deg et til sikringsskap – og det koster.

 

Unøyaktige mål 

Ønsker du at monteringen av ditt nye kjøkken skal bli en suksess, er det viktig å være grundig med målingen. Måler du så lite som et par centimeter feil, kan du oppleve stor frustrasjon når du skal sette i gang med kjøkkenmonteringen. Unøyaktige målinger er den beste måten å sikre at innredningen ikke passer. Benkeplater, for eksempel, må spesialtipasses til dine spesifikke kjøkkenmål og da er det ergerlig (og kostbart) om målene ikke stemmer og du må bestille en ny benkeplate.

 

Feil montering

Å montere et nytt kjøkken er en omfattende jobb, og har du lite erfaring med montering av kjøkkeninnredning, kan det fort bli en lang og strevsom prosess. Kjøkkenskap er tunge og krever presisjon, og gjerne et par ekstra hender når de monteres. Skjeve skapdører som er hengslet feil, manglende lufting til hvitevarer og benkeplater som ikke ligger i vater, er vanlige nybegynnerfeil – for å nevne noen.

 

Feil materialvalg 

Selv om du ønsker at ditt nye kjøkken skal ha et pent utseende, så bør dette oppnås gjennom riktig valg av materialer. En vanlig tabbe ved oppussing av kjøkken er feil valg av materialer, særlig materialer som er utsatt for sprekker og flekker. Sørg for å gå til innkjøp av materialer som er holdbare og av god kvalitet, samtidig som de møter dine estetiske behov.

Les mer: Pusse opp kjøkken? Slik går du frem

 

Vannskader 

Kjøkkenet er et rom som ofte er utsatt for vannskader, og her gjelder det å ha nok kunnskap om hva som skal til for å sørge for et vannsikkert kjøkken. Installerer du for eksempel ikke en vannstopper på utstyr som står tilkoblet vann, risikerer du lekkasjeskader. Det er viktig å være klar over at det faktisk er et krav om vannstopper ved flytting av hvitevarer der røropplegget må endres. Og skal det legges rør i vegger, tak eller i systemhimling så kreves det et rør-i-rør-system, der alle vanninstallasjoner er lekkasjesikret ved at lekkasjevannet ledes ut av veggen, og til et sluk eller til en detektor som stenger vanntilførselen. Monteres systemet feil, kan du brått stå med vannlekkasjer som skaper store skader på boligen din.

 

Overlat jobben til dyktige fagfolk 

Oppussing av kjøkken er ingen lek. Om du ønsker å spare tid, penger og ha mindre å bekymre deg for, så anbefaler vi deg å få jobben gjort riktig av dyktige fagfolk. Som totalleverandør sikrer vi i RECO at du får alle tjenestene du trenger for å pusse opp ditt kjøkken – fra planlegging til utføring. Våre erfarne prosjektledere bistår med råd og anbefalinger for ditt nye kjøkken, og vi stiller med rørlegger og elektriker til den tekniske installasjonen. Prosjektlederne tar med glede en uforpliktende prat med deg om oppussingen av ditt nye drømmekjøkken. Kontakt oss her i dag