Vil du utvide boligen og øke verdien, og kanskje også beskytte den mot uvær? Det kan du med et tilbygg til inngangspartiet. Å utvide boligen med et større inngangsparti er ofte en god investering, og kan dessuten gjøre boligen mer funksjonell.

tilbygg inngangsparti

Kanskje har du behov for et mer praktisk inngangsparti med plass til en bod eller et større garderobeskap for yttertøy, bager og sko? Med et større inngangsparti øker boligens kvadratmeter og totale størrelse. Når du kan nyte mer plass i boligen, øker også trivselen!

Les også: Bygge tilbygg? Slik går du frem

Et større inngangsparti kan øke verdien på boligen

Ved å utvide boligen med et tilbygg, øker du boligens bruksareal. Da sier det seg selv at du kan øke verdien på boligen din. Dette gjelder spesielt i bynære områder der kvadratmeterprisen gjerne er høyere. 

Et overbygd inngangsparti gir ly

Når det høljer ned eller blåser som verst, ønsker du neppe å måtte lete frem nøklene i hui og hast. Et inngangsparti med overbygg har et tak over inngangsdøren. Denne løsningen beskytter mot vær og vind – for deg, gjester som venter og utsatte utemøbler. På vinteren unngår du dessuten å måtte skyve opp ytterdøren i en halv meter med snø. 

Et fuktig klima vil være en påkjenning for inngangsdøren over tid. Vil du forlenge levetiden på døren, er et overbygd inngangsparti ypperlig. Det er vanlig å supplere med en ny ytterdør med bedre isolering i samme slengen. Du vil ikke bare minske varmetapet i boligen, men få en dør som står i stil med resten av partiet. 

Bygge inngangstrapp eller kun platting?

Er det stor avstand mellom terskelen på boligen og terrenget, bør du gå for en inngangstrapp. En trapp i impregnert treverk gir et moderne uttrykk. Vil du gjemme bort inventar på en smart og plassbesparende måte? Gå for en løsning som tillater oppbevaring under trappen. Vil du gi plass til et sitteområde, kan du legge til en platting ved siden av trappen.

Førsteinntrykket har mye å si 

Inngangspartiet er noe av det første man som gjest eller beboer møter på utenfor boligen. Hvorfor ikke gjøre utemiljøet hyggelig og innbydende? Bruk inngangspartiet til å gi en forsmak på hva boligen byr inn til. Vil du ha det lunt og hjemmekjært, middelhavsinspirert, eller rustikt og enkelt? Velg uttrykket du trives best med! 

Med et overbygd inngangsparti og god nok plass, kan en sittegruppe og sesongens planter gi en hyggelig utesone. Store vinduer sørger for mye naturlig lys inn til boligen, og gir en stilren fasade.

 

RECO Bygg og Skadeteknikk har solid erfaring innen tømrerfaget, og kan hjelpe deg med ditt neste renoveringsprosjekt. Vi har dyktige fagfolk som skreddersyr løsninger for deg. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!