Da en tidligere kollega skrøt av arbeidsmiljøet i RECO, ble valg av arbeidsgiver innlysende for Lasse Trondsen (43). Tømreren i avdeling Oslo har 25 års erfaring med snekkeryrket. Her deler han sine opplevelser og erfaringer siden han startet i RECO i februar 2022. 

Lasse Trondsen

Nytt for tømreren

RECO er opptatt av god dokumentasjon, upåklagelig kundeservice og nøye utført arbeid. Disse arbeidsrutinene fikk Trondsen god opplæring i fra begynnelsen av arbeidet. 

— Dette med å dokumentere ordentlig med før- og etterbilder, er nytt for meg som tømrer. Vi bruker iPad for å ta bilder og dokumentere arbeid, forklarer han. 

– På iPadene får vi også full oversikt over alle kommende arbeidsoppgaver og fremdriftsplaner, legger han til. 

Prioriterer det gode håndverket

Produktivitet er et hett tema i arbeidslivet. Det er tross alt det som holder hjulene i gang. Som fagperson merker Trondsen spesielt til at han får stort handlingsrom til å levere fra seg et godt håndverk.

— Jeg blir oppfordret av prosjektledere til å levere et like fint håndverk til kunden som om jeg skulle gjort det hjemme hos meg selv. 

— Du kan være stolt av arbeidet istedenfor å sitte igjen med en klump i magen fordi du ikke har fått gjort den jobben du ville. Det er et stort fokus på kundeservice. Vi får mye tillit til å løse de arbeidsoppgavene vi står overfor sånn vi mener er best, legger han til. 

Denne tilliten har ikke bare kommet fra ledelsen, men også kunder. Trondsen trekker frem et eksempel der RECO hadde ryddet opp i en leilighet der oppussingsarbeidet som var blitt gjort, var mangelfullt: 

— Kunden ringte meg opp etter en hel dags arbeid, og sa at arbeidet var det beste som hadde skjedd ham etter fire måneder i en dårlig oppusset leilighet. Det at RECO kom inn på banen og sørget for å ferdigstille oppussingsarbeidet med opprydding og ordentlig tildekking, betød mye for ham, forteller Trondsen fornøyd. 

HMS blir tatt på alvor

I mange bransjer er arbeidstakere spesielt utsatt for belastning og yrkesskader. Byggebransjen er en av disse. Det at HMS blir tatt på alvor i RECO, betyr mye for Trondsen. 

— Vi stopper opp arbeidet for å ha felles møter der vi terper på HMS-rutiner. Kommer det inn nye rutiner, får vi innføring med en gang, understreker han. 

Videre forteller han at det er kort vei til hjelp hos RECO. 

— Det er mange tunge løft. Ser jeg at det kan bli vanskelig å løfte en dør alene, kan jeg ringe en kollega og spørre om hjelp. Vi stiller opp for hverandre. 

Ingen dager er like

Materialer skal hentes og forberedelser skal alltid gjøres før jobben med demontering, riving og konstruksjon begynner, men arbeidsdagen er aldri lik. Som tømrer og tidligere møbelsnekker, får Trondsen brukt ferdighetene fra begge yrker. 

— Jeg bruker både grovsnekring og finsnekring. Denne kombinasjonen passer veldig godt i yrket mitt. Jeg gjør alt fra å sette opp reisverk til gjæring av listverk. Det siste krever nøyaktighet og mer erfaring, poengterer Trondsen. 

En god gjeng – og egen arbeidsbil

Som prikken over i-en forteller Trondsen om arbeidsmiljøet, og legger ikke skjul på at han har fått nye venner fra arbeidet. 

— Jeg henger med dem på fritiden, og da trener vi, fisker og har gode samtaler, mimrer Trondsen. 

— Det skader ikke at jeg har en oppgradert arbeidsbil. Vi kan være fine i tøyet, og ta ut nytt arbeidstøy og verktøy når det trengs. Godt verktøy er jo halve jobben, avslutter han. 

RECO arbeidsbil

Kunne du tenke deg å jobbe som tømrer i RECO? Vi er stadig på jakt etter nye folk å ha med på laget. Se våre ledige stillinger og søk i dag!