Da Tor Henning Vestbøstad skulle renovere badet sitt, ønsket han en leverandør som kunne ta seg av alt fra planlegging og ledelse, til riving, renovering og design. Han fikk RECO anbefalt, og seks uker senere fikk han badet han hadde drømt om. 

– Jeg fikk et umiddelbart inntrykk av RECO og deres avdelingsleder som ryddige og strukturerte, som er gode til å følge opp. Jeg er veldig takknemlig for jobben de har gjort, sier Vestbøstad. 

Jobben RECO gjorde på badet hans involverer blant annet flislegging av gulv og vegger, og installasjon av store, nye vinduer fra gulvet til taket. Med på leveransen fulgte en delt garderobe og ny gang for å oppnå lydvegg mot soverommet. I tillegg har RECO levert ventilasjon og el- og røropplegg sammen med sine faste samarbeidspartnere, Vest Elektro AS og Hatlevik Rør AS. 

– Det ble et kunstverk til slutt

Det ble montert avlange mosaikkfliser i fiskebensmønster i dusjhjørnet på 1×1,20 centimeter fra gulv til tak, i tillegg til halve langveggen i brystningshøyde over badekaret. Dette er en tidkrevende og faglig utfordrende jobb. Det var verdt innsatsen, mener Vestbøstad. 

– Det var en tøff jobb. Det er nok vanlig at slike fliser kommer ferdig på nett, men her måtte disse monteres en og en for hånd, det var en tidkrevende jobb for RECO med mye pirkearbeid. Men det ble jo et kunstverk til slutt. Jeg er veldig fornøyd med hvor stilig det ble, sier han. 

Vestbøstads ønske var å fjerne alt det gamle og få et helt nytt og moderne bad. Da kunne han fornye alt av rør og elektronikk i samme slengen. Det viste seg riktignok å være en jobb ikke helt uten uforventede utfordringer. 

– Da vi begynte ble det oppdaget et fuktproblem under oppforet gulv. Det viste seg å komme fra en lekkasje i sluket, som følge av at mus hadde spist hull i sluket under dusjen. Det ble derfor en betydelig større jobb med gulvet enn planlagt, sier Vestbøstad

RECO måtte dermed pigge opp påstøp og tørke betongsåle, også under deler av tilstøtende rom. Deretter ble badet bygd opp igjen med ny isolasjon, undergulv, brannhemmende plater, røropplegg for vannbåren varme, varmekabel, påstøp og opprettelse av fall. 

Les også: Se hvordan badet fra 80-tallet ble totalforvandlet

En helt annen romfølelse

Da det var gjort og ferdigbehandlet, kunne RECO fokusere på det nye vinduet. Det var noe Vestbøstad hadde ønsket seg for å gjøre badet lyst og trivelig. 

– Før hadde vi et vanlig, lite vindu som ikke slapp inn så mye lys. Nå strekker det seg fra tak til gulv, og det er en helt annen romfølelse. Du føler nesten at du er ute når du er inne, sier han.

 

Verdt investeringen

Arbeidet begynte i august, og seks uker senere sto det ferdig, til avtalt tid. Vestbøstad ble imponert over både tidsbruken, kvaliteten på leveransen og RECOs fagkompetanse. Han trekker frem at han følte seg ivaretatt og at han alltid ble informert om hvor i løypa de var.

– RECO er veldig flinke til å informere og kommunisere underveis. De gir tydelige beskjeder, så det er enkelt å forholde seg til prosessen. De gjør det de sier de skal gjøre, til avtalt tid. Jeg har opplevd med andre håndverkere at jeg har måttet mase og purre for å få ting gjort, men RECO tar ansvar og sørger for at ting skjer, sier han. 

Til andre som vurderer å pusse opp badet sitt og ser etter en håndverker de kan stole på, har Vestbøstad en klar beskjed: 

– Jeg vil absolutt anbefale RECO til andre, de er så hyggelige å jobbe med. Bad er en kostbar investering, så det føles godt når resultatet blir så bra. Det var helt klart verdt det, avslutter han.

Skal du bygge bad? RECO har dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med å realisere ditt drømmeprosjekt!