I bygdestrøk er butikken ofte den viktigste sosiale arenaen. Det er langt mellom butikkene, slik at et rikt sortiment blir spesielt viktig. Dette ville Bunnpris Seimsfoss i Kvinnherad kommune ta høyde for med ny butikk. Med 270 kvadratmeter mer til disposisjon, kunne Seimsfoss gi kundene en hyggeligere handletur.

Bunnpris

Bunnpris prioriterer en enklere hverdag for kunden med et godt vareutvalg. Med et svært bredt sortiment, ble 380 kvadratmeter for trangt for Bunnpris Seimsfoss. Butikken var i tillegg vanskelig å komme seg til. Det gagnet verken de ansatte eller kunden. April 2022 begynte RECO å bygge om et lagerlokale 100 meter unna som skulle bli avdelingens nye butikk. På 650 kvadratmeter stod denne klar til åpning januar 2023. Vi tok en prat med daglig leder i Bunnpris Seimsfoss, Raymond Johansen, om samarbeidet med RECO. 

Aldri bygget dagligvarebutikk før

Samarbeidet med Bunnpris Seimsfoss bydde på RECO sitt første prosjekt med å bygge dagligvarebutikk, noe daglig leder stusset spesielt over. 

— Ofte gjenstår det diverse små byggtekniske arbeider når det bygges dagligvarebutikk. Det var ikke tilfellet med RECO, sier Johansen storfornøyd. 

Plantegningen til Bunnpris Seimsfoss viste takhøyde, og plass til innredning, lager og sosiale rom. Denne ble brukt som utgangspunkt i byggingen, og tilpasset i løpet av prosessen. 

— Var det endringer i tegningen, kastet RECO seg rundt og tilpasset løsningen smertefritt, sier Johansen, og utdyper med et enkelttilfelle der konstruksjonen måtte bygges om grunnet en mistolkning av plantegningen. 

— Fryse- og meieriveggen fremstod som én og samme vegg i tegningen. Da rykket RECO ut med to av sine fagarbeidere som bygde om veggen til to separate på under ti minutter. Nivået av service har vært upåklagelig, meddeler Johansen. 

Leverte før avtalt tid

Forsinkelser i byggeprosessen er svært vanlig i slike omfattende prosjekter, gjerne fordi strenge tekniske krav fra huseier må oppfylles. 

— RECO sørget for å levere på dette, til og med før avtalt tid. Det tok dem åtte måneder å bygge ferdig butikken, sier Johansen imponert. 

Daglig leder påpeker at jobben med innredning har vært en drøm. RECO har nemlig bistått i alle ledd i byggeprosessen, og stått for underleverandører i leveransen, slik som elektrikere, rørleggere og malere. 

— RECO har ikke bare holdt alle avtaler og løfter, men vært behjelpelige med lossing av utstyr til butikken. De har levert et helt nøkkelferdig lokale til oss, poengterer Johansen. 

bunnprisbutikk
Tett samarbeid

Den tette dialogen, aktive oppfølgingen og gode fremdriften er noe Bunnpris har satt stor pris på i samarbeidet med RECO. Fysiske og digitale møter ble holdt fra første dag. 

— RECO har vært 100 prosent observante. De lever av mottoet: «Det finnes ikke problemer, bare løsninger». Det har vi virkelig fått erfart, avslutter Johansen. 

 

Trenger du å bygge om eller oppgradere ditt næringslokale? Vi i RECO står klare til å hjelpe deg.  Ta kontakt med oss i dag for en befaring!