Da et elsykkel-batteri tok fyr i garasjen til Osmund, var skadene såpass omfattende at hele garasjen og deler av huset måtte saneres. RECO ble kontaktet gjennom forsikringsselskapet, og var raskt på plass for å tilbakeføre byggene. 

Osmund Stray var redd for at det kom til å ta månedsvis før arbeidet med å utbedre hjemmet i det hele tatt kunne begynne. Det var dette forsikringsselskapet hadde sagt at han kunne forvente. Men da var heldigvis kontakten med RECO allerede opprettet, og de forsikret Stray om at han og familien skulle slippe å bo i et brannskadet hus lenger enn nødvendig. 

– Helt fra første stund fikk jeg et veldig godt inntrykk av dem. De var veldig tydelige i kommunikasjonen, og sa at arbeidet kom til å ta to til tre måneder, og at de kom til å sette kjapt i gang med å utbedre. Det at de var så tydelige på forventningsstyring fra start, gjorde at prosessen ble veldig god. Da visste vi hva vi hadde å forholde oss til, sier Stray. 

– Faktisk ferdigstilte de arbeidet raskere enn lovet, men det var jo bare en hyggelig overraskelse!

Les også: – RECO har et genuint ønske om at ting skal bli bra

Stor saneringsjobb over to etasjer

Garasjen og tre av rommene i huset hadde varierende grad av røykskader. Derfor var det en stor jobb med sanering som måtte gjennomføres, samt vask av hele husets underetasje og stuen i hovedetasjen.

– RECO hadde med seg byggmester, snekkere og rengjørere, og de gjorde en veldig god og grundig jobb. Etter en røykskade er det mest røyk der brannen har oppstått, og mindre og mindre jo lenger vekk du kommer. Men det betyr ikke at det ikke er skadet. Vi hadde fått et tynt støvlag videre inn i huset. Det var dette de gikk inn og tørket vekk. Det var en positiv overraskelse å få vasket ut alt som var i garasje og hus, forteller Stray. 

Les også: Hvordan forebygge brannskader hjemme?

Tok seg av innbo og løsøre

RECO tok seg også av store mengder innbo og løsøre, en tjeneste som tilbys der møbler og eiendeler fraktes til egne lagerlokasjoner for å vaskes og renses. Ved brann- og røykskader, som i dette tilfellet, blir innboet også luktsanert. 

– Det er overraskende mye som må saneres etter en røykskade. Vi måtte ta ut alt av flater, og alt det elektriske måtte skiftes ut. Det var omfattende. Det som kunne reddes, og det var heldigvis mye, ble vasket og fikset, sier Stray. 

Noe måtte dessverre kastes. Da hjalp RECO til med kondemneringsliste; en oversikt over hva som ikke kunne reddes og riktig restverdi for å få igjen på forsikringen.

– Da jeg skulle få en oversikt over alt som var sanert og alt jeg skulle få erstatning på, gikk det veldig kurant å få satt opp listen. RECO var raske i arbeidet og tydelige på hvilke verdier det gjaldt, sier Stray.

Les også: Reddet gammelt hus fra massive vannskader

– Jeg har ikke noe annet enn skryt

Mens arbeidet med tilbakeføring pågikk, kunne Stray og familien fortsatt bo i huset, ettersom det ikke var de vesentlige oppholdsrommene som var skadet. Derfor hadde de daglig kontakt med RECOs rengjørere og tømrere. 

– Alle var veldig hyggelige, og de gjorde en helt super jobb. Jeg har ikke noe annet enn skryt til dem. Alle i RECO har levert langt over det jeg forventet i en sånn prosess. Det at de har vært tilgjengelige for å besvare store og små spørsmål, som det har vært en del av, har gjort det enkelt for oss. Det har rett og slett gått helt supert, forteller Stray. 

Fra skaden ble meldt inn til prosjektet var ferdigstilt, tok det to måneder, og Stray er strålende fornøyd med resultatet:

Garasjen er like god som den var før, så det er helt topp. Akkurat slik man ønsker når noe som dette skjer, avslutter han. 

RECO er et markedsdekkende selskap innen bygg og skadesanering. Trenger du hjelp med ditt hjem? Ta kontakt med oss i dag.